Stewardship is giving your Time, Talents and Treasures to support our Cathedral - donate

МЛАДИ САБОРНОГ ХРАМА У ЧИКАГУ ПРЕДВОЂЕНИ ЕПИСКОПОМ ЛОНГИНОМ ПОМАЖУ ГЛАДНОЈ ДЕЦИ У АФРИЦИ

МЛАДИ САБОРНОГ ХРАМА У ЧИКАГУ ПРЕДВОЂЕНИ ЕПИСКОПОМ ЛОНГИНОМ ПОМАЖУ ГЛАДНОЈ ДЕЦИ У АФРИЦИ

PHOTO GALLERY

“Дарежљива рука бива богатија, и ко напаја сам ће бити напојен.” (Приче Соломонове 11, 25)

У петак, 26. новембра ове године, на празник Светог Јована Златоустог, група младих средњошколаца Саборног храма Светог Васкрсења Христовог у Чикагу, Илиноис, помогла је у раду добротворне хришћанске хуманитарне организације “Нахраните Моју Гладну Децу” (Feed My Starving Children), која пакује и шаље храну гладној и неухрањеној деци широм света, нарочито у Африци.Једно од деветоро деце у свету иде у кревет гладно. Ова статистика је још поразнија у земљама Африке. У изгладнелом детету нада може да се роди само са поузданим извором здраве хране. Деветнаест милиона деце широм света свакодневно су изложена гладовању.

Млади су имали прилику да нашу Православну веру примене на делу тако што су помогли у паковању оброка за децу која ову храну са зебњом очекују само да би преживели. Родитељи, чланови породица и свештеници Саборног храма такође су се придружили групи тинејџера и пружили подршку и помоћ у паковању оброка. Ове године овај племенити подухват подржао је и Његово Преосвештенство Епископ новограчаничко-средњезападноамерички Господин Лонгин. Сви су били пресрећни да поред себе виде свога Архијереја који својим личним примером предводи своју паству у љубави и добродетељи према ближњима.

На прагу Божићног поста и у духу милосрђа, млади су били срећни да виде како њихов добровољни рад има директан утицај на програм помоћи обезбеђивања хране гладној деци. Благодарећи нашем труду, успели смо да спакујемо 15,336 пакета за оброк који ће помоћи да се нахрани 42 детета у Африци за годину дана.

Подржавјући рад организације “Храните Моју Гладну Децу”, ми испуњавамо мисију на коју нас је призвао Господ и Спаситељ наш Исус Христос рекавши нам да хранимо гладне и служимо потребитима, свакодневно следујући Његов пример у свему што радимо. Када “волимо ближњега својега као самога себе“, наши животи бивају богатији. (Мк 12, 31) Свако дете има право да се нахрани здравим оброком.  “Јер огладњех, и дадосте ми да једем.“ (Мт 25,35) Групу младих при Саборном храму у Чикагу води протиница Јелена Милуновић.

PHOTO GALLERY

Share the Post:

More Posts